ویزای مهاجرت


ویزای اقامتی استرالیا

 

در دست داشتن ویزای اقامتی استرالیا به معنای داشتن مجوز کار و زندگی در استرالیاست.

همانطور که می دانید پس از تاریخ 1 جولای، قوانین اقامتی استرالیا تغییرات چشمگیری داشته است. تغییرات جدید ضوابط بیشتری برای مهاجران قرار داده اند. در این تغییرات نحوه امتیاز بندی مانند گذشته نمی باشد ( نحوه امتیاز بندی جدید در پایین صفحه آمده است). علاوه بر نحوه امتیاز بندی، فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا نیز تغییر کرده است. در این لینک آخرین فهرست مشاغل کنونی را ببینید:

آخرین فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا

در حال حاضرمراحل اقدام برای ویزای مهاجرتی استرالیا بسیار شبیه نیوزیلند شده است. در حالت جدید قبل از تشکیل پرونده ویزا مراحلی وجود دارد:

مرحله اول تشکیل EOI  

قبل از هر چیز باید EOI را که به صورت آنلاین در سایت سفارت استرالیا موجود می باشد پر کنید. در این جا شما با پر کردن یک فرم آنلاین امتیازات خود را ادعا می کنید. در این مرحله نیازی به ضمیمه کردن مدارک ندارید. پس از ارسال، EOI  تا دو سال در سیستم باقی می ماند. در طول این مدت شما می توانید اطلاعات خود را در سیستم به روز کنید.

مرحله دوم دسته بندی اشخاص بر اساس امتیازات

در این مرحله شما براساس میزان امتیازی که در EOI  بدست آورده اید رتبه بندی می شوید. در اینجا کارفرمایان ساکن در استرالیا با افرادی که رتبه های بالا  دارند مستقیم تماس می گیرند.

مرحله سوم ارسال دعوتنامه

در اینجا برای افرادی که امتیاز EOI  بالایی دارند دعوتنامه ای ارسال می شود. این دعوتنامه به معنی مجوزی است که به واسطه آن فرد می تواند پرونده خود را در سفارت تشکیل دهد. این دعوتنامه تاریخ اعتبار دارد و تا مادامی که اعتبار آن از بین نرفته است باید به آن پاسخ دهید. 

نکته: داشتن بالاترین امتیاز در EOI به معنای ارسال قطعی دعوتنامه نیست. در واقع پس از اینکه امتیاز EOI  شما معلوم شد ابتدا بررسی می شود که آیا شغل شما در حال حاضر در استرالیا اشباع می باشد یا خیر. در صورتی که تعدادی موقعیت خالی برای شما وجود داشته باشد دعوتنامه برای شما که امتیاز EOI  بالایی دارید ارسال می شود، در غیر این صورت ارسال دعوتنامه به زمان دیگری موکول می شود.   

مرحله چهارم

دعوت شدگان می توانند پرونده خود را در سفارت تشکیل دهند.

جدول های امتیاز بندی جدید:

  • سن
18 - 24 سال 25 امتیاز
25 تا 32 سال 30 امتیاز
33 تا 39 سال 25 امتیاز
40 تا 44 سال 15 امتیاز
45 تا 49 سال 0 امتیاز
  •  آیلتس
 آیلتس 6 0 امتیاز
 آیلتس 7 10 امتیاز
 آیلتس 8 20 امتیاز
  • سابقه کار
سابقه کار در استرالیا 1 سال از 2 سال گذشته 5 امتیاز
  3 سال از 5 سال گذشته 10 امتیاز
  5 سال از 7 سال گذشته 15 امتیاز
سابقه کار خارج از استرالیا 3 سال از 5 سال گذشته 5 امتیاز
  5 سال از 7 سال گذشته 10 امتیاز
  8 سال از 10 سال گذشته 15 امتیاز
  • تحصیلات
مدرک TAFE استرالیا 10 امتیاز
مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد (استرالیا یا خارج از آن) 15 امتیاز
دکترا ( استرالیا یا خارج از آن) 20 امتیاز
  • دیگر امتیازات:
 تحصیل در استرالیا ( حداقل 2 سال ) 5 امتیاز 
 مهارت های همسر 5 امتیاز 
 زبان های خارجی 5 امتیاز 
 اسپانسرشیپ ایالتی 5 امتیاز 
 اسپانسرشیپ خانوادگی یا اسپانسرشیپ مناطق کم جمعیت  10 امتیاز 
 تحصیل در مناطق کم جمعیت 5 امتیاز 
 کار آموزی در استرالیا ( Professional year )  5 امتیاز